EĞİTİM AMAÇLARI
EA1. Dünya standartlarında bilim, teknoloji ve mühendislik bilgileriyle donanmış, edindiği bilgileri gıda üretim sistemlerinin ve süreçlerinin tasarlanmasında, analiz edilmesinde, problemlerin tanımlanmasında ve çözümünde kullanabilen mühendisler yetiştirmek
EA2. Araştıran, deney tasarlayan, uygulayan, sonuçları analiz eden, yorumlayan ve bunlar için gerekli modern teknik ve araçları kullanan, güncel bilgiye erişebilen mezunlar yetiştirmek
EA3. Mesleki sorumluluğu yüksek, etik ve proje yönetimi konusunda yeterli bilince sahip; gıda alanındaki kamu kurumlarında ve özel kuruluşlarda çalışabilecek ya da girişimci olarak iş gücü yaratabilecek mühendisler yetiştirmek
EA4. Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliğini ilke edinmiş, bilim ve teknolojideki gelişmeleri takip eden, kendini sürekli yenileyebilen, sosyal yönleri ve iletişim becerileri gelişmiş mühendisler yetiştirmektir.