YÖK'TEN BÖLÜMÜMÜZE ÖDÜL!

Yazar: gidamuhendislik.web | Tarih: 3 Mayıs 2023

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nin “Öncelikli Alanlarda Uzmanlaşan Üniversiteler Projesi" kapsamında yeni teşvik sistemine alınan üniversiteler arasında olduğunu duyurdu.

Özvar, Türkiye'nin kalkınmasında üniversitelerin belirli alanlarda bilimsel katkı sunmalarının hedeflendiği proje kapsamında, 15 bilim alanında, 25 devlet ve vakıf üniversitesinin ilgili bölüm veya programına, öncelikli alan misyonu verilmesinin kararlaştırıldığını bildirdi.

Özvar, "Yapılan değerlendirmeler sonucunda 15 bilim alanında, 43'ü devlet 78'i vakıf olmak üzere 121 üniversitesinden, 25 devlet ve vakıf üniversitesinin ilgili bölüm veya programına öncelikli alan misyonu verilmesi Yükseköğretim Kurulumuz tarafından kararlaştırılmıştır.” dedi.

"YÖK tarafından verilen etiket" YÖK Başkanı Erol Özvar, Öncelikli Alanlarda Uzmanlaşan Üniversiteler Projesi'ne ilişkin şu bilgileri verdi:

"Proje kapsamında yapmaya çalıştığımız şey, üniversitelerimizde program bazlı öne çıkan ve diğer üniversitelerle gerek performans gerek kapasite bakımından rekabet edebilen hocalarımıza destek sağlamaktır. Bu destek projesini diğer projelerden ayıran en önemli taraf burasıdır. Yani biz burada hocalarımıza yükseköğretim sistemi içerisinde yer alan bütün bilim insanlarına şu mesajı vermek istiyoruz; biz YÖK olarak bilhassa öncelikli bilim alanlarında gerek yayın kapasitesi gerek yayın performansıyla öne çıkan programları destekliyoruz. Bu, tabiri caizse bilimin yapıldığı adrese doğrudan ulaşmak ve onu takdir etmek projesinin adıdır."

“Ondokuz Mayıs Üniversitesi Gıda biyoteknolojisi alanında desteklenecek” "Bu proje, YÖK tarafından verilen etikettir" diyen YÖK Başkanı Özvar, yükseköğretim kurumlarının, bu etiketi, ilgili program veya bölümlerinin emekleriyle, performansıyla hak ettiklerini vurguladı.

Bundan sonra bu çerçevede uzmanlaşan, kapasite ve performansıyla öne çıkan programları desteklemeye devam edeceklerini kaydeden Özvar, Teşvik ödülünü Rektörümüz Prof. Dr. Yavuz ÜNAL ve Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Hasan TEMİZ' e takdim etti.

Bu başarının elde edilmesinde emekleri olan başta değerli akademisyenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının artarak devam etmesini diliyoruz.