Dünya Çölyak Haftası-TRT Hayatın İçinden Programı

Yazar: gidamuhendislik.web | Tarih: 16 Mayıs 2025

Dünya Çölyak Haftası kapsamında 13.05.2025 tarihinde ‘TRT HAYATIN İÇİNDEN’ programına konuşmacı olarak katılan bölümümüz öğretim üyesi Prof. Dr. Münir ANIL hocamız konuşmasında; glütenin hayatımızdaki öneminden ve glütenin unlu mamullerdeki işlevinden bahsetmiştir. Ayrıca çölyak ile ilgili yaptığı glutensiz cips, kek, tarhana ve baklaşekeri gibi çeşitli ürünler geliştirdiklerini belirtmiştir. Halkın bilinçlenmesi ve çölyak hastalarına alternatif ürünler ile ilgili bahsettiği bilimsel çalışmalarıyla sunduğu önemli katkılarından dolayı Prof. Dr. Münir ANIL hocamıza teşekkür ederiz.